redzuurdesem/content/_index.md

2.5 KiB

+++ Title = "Home" date = 2018-04-20 image = "/images/boekcover2.jpg" +++

Mijn missie:
zuurdesembrood herpopulariseren

Brood. Het is iets eenvoudig, maar tegelijkertijd iets complex. Vandaag de dag denken maar weinig mensen na over de textuur en smaak van brood terwijl stukken gedachteloos worden opgegeten. Dit komt deels doordat de mens een gewoontedier is en niet genoeg tijd neemt om dankbaar te zijn voor eten, maar ook deels door de industrialisatie van het broodbakproces.

Sinds commerciële gist aan populariteit won, verloor het “klassieke” zuurdesem boerenbrood alle aandacht. De gedachtegang is simpel: gedroogde gist betekent van nul tot afgewerkt brood binnen de 2 uur. Dat is simpelweg onmogelijk is met behulp van enkel zuurdesem omdat rijzen met zuurdesem de hulp van natuurlijke fermentatiemiddelen inroepen betekent: het desem. En dat desem bevat enkel bloem, water, en heel veel van dat gouden ingrediënt: geduld.

![Korst](/images/korst.jpg)

Mijn missie is simpel: zuurdesembrood bakken herpopulariseren. Daarom werd Red Zuurdesem als broodbak blog opgericht in 2012. Daarom eindigde de persoonlijke zoektocht naar de smaak en wetenschap van brood in 2020 in een allesomvattend boek.

Hoe jij kan helpen

Met het grote aanbod aan technische en persoonlijke artikels hoop ik mijn passie voor zuurdesem over te brengen op anderen. Mijn wens voor jullie als bezoekers van deze website is één succeservaring te kunnen boeken in het bakken met desem. Een positieve ervaring zet aan tot meer.

De actieve Facebook community helpt iedereen uit de nood. Zit je vast of heb je vragen over een formule of artikel? Heeft je zuurdesemstarter het opgegeven? Geen nood, wij helpen je graag verder!

Bedankt voor het bezoek! Ik hoop van harte dat een van de artikels je op het juiste spoor kan brengen. Laat zeker een berichtje achter op de Facebook pagina als iets niet - of juist wel - lukt.

Bak ze!

Wouter.

Deze website gebruikt [anonieme IP](https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=en)-gegevens in de vorm van Google Analytics om websiteverkeer beter op te kunnen volgen.